Skip to content Skip to footer

Obiective turistice

Biserica de lemn din Căinelu de Jos

A fost construită, conform tradiției orale, în secolul XVIII. Construită din bârne masive de lemn, biserica, în urma numeroaselor modificări, are în prezent acoperișul din țiglă, turnul învelit în tablă și este tencuită în exterior. În urma unor astfel de lucrări de „reparații”, în anul 1937 pictura parietală a fost acoperită cu un strat de var. Nu are uși împărătești și diaconești, dar are un patrimoniu mobil format din icoane și cărți bisericești vechi.

Citește mai mult

Biserica din Sulighete

Biserica se află pe dealul Bozănești, de unde domină întreaga așezare, ce se găsește într-o depresiune largă. Acest lăcaș de cult a trecut de-a lungul timpului prin mai multe renovări, biserica fiind tencuită la exterior.

Citește mai mult

Biserica de lemn „Sfântul Nicolae”

Biserica de lemn din Șoimuș cu hramul „Sfântul Nicolae” a fost ridicată în anul 1705, fapt dovedit de inscripția dăltuită în pragul de sus al ușii spre naos. Lăcașul de cult este construit din bârne de stejar.

Citește mai mult

Situl arheologic de la Boholt

tul arheologic de la Boholt este un vestigiu important al culturii din epoca bronzului, situat în Transilvania, România. Descoperit într-o zonă pitorească, acesta oferă o perspectivă valoroasă asupra modului de viață și a practicilor funerare ale comunităților locale din acele timpuri.

Citește mai mult

Rezervația Boholt

Rezervația Boholt este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip mixt) situată pe teritoriul satului Boholt, comuna Șoimuș în județul Hunedoara.

Citește mai mult

Ultima actualizare: 14:19 | 14.06.2024

Sari la conținut